ARKIV

Här visar vi lite olika framträdanden vi gjort de senaste åren, både stora och små!
Vi har också en Youtubekanal med fler klipp. Mycket nöje!

körsångens dag 3 september 2022

För första gången kunde vi delta ordentligt på körsångens dag och firade det genom att framträda på trappan till Götaplatsen i det härligt soliga vädret! Bra försmak på terminen tyckte vi, tack till alla som kom och kikade både på plats och digitalt! ☀️


Vårkonsert med musikkryss 2022

Första vårkonserten sedan innan pandemin har nu genomförts – och vilken dag det blev! Även vädret visade sig från sin bästa sida 🌸 Med temat nostalgi klingade toner från alltifrån Taube och klassiska valborgslåtar till musikaler som Grease och Lejonkungen 🦁

Som om inte detta i sig vore nog hade vi dessutom ett musikkryss som publiken fick klura på, något som vi testade för första gången med livemusik. Och på toppen av detta hade vi inslag av dans, solosång och våra otroligt talangfulla instrumentalister!
En dag vi sent ska glömma, helt enkelt!

Vi tackar alla som kom och gjorde denna dag ännu mer strålande!


Valborg 2022

Äntligen kunde vi fira Valborg på riktigt igen! Och vilken Valborg därtill! Trots att vi inte stod på en hotellbalkong denna gång kunde vi likväl sjunga in våren för en fantastisk publik på Trädgårdsföreningen i Göteborg, tillsammans med våra studentkårsvänner och corpser. Flaggorna vajade i vinden och solen sken från blå himmel!

Dagen avslutades med att beskåda den spektakulära cortegen följt av körhäng och mat! Kort sagt: en dag väl värd att minnas!


Gig på GU:s studentkårers diplomeringsceremoni

Knappt en vecka innan konsert samlades en stor del av våra corusar i Göteborgs Universitets Huvudbyggnad för att sjunga för våra förtroendevalda vänner i Göteborgs Universitets Studentkårer! Vi fick ett otroligt varmt mottagande och säger stort grattis till alla som diplomerades! 🏅


Lucia på Hôtel Eggers 2021

Tidigt på Luciamorgon hade vi åter äran att sjunga över Drottningtorget och alla förbipasserande. Vilken känsla att äntligen få sjunga riktiga luciatåg live igen! Vi fick så fin uppskattning och uppmärksamhet där vi hamnade både i GP och på Sveriges Radio, en glad överraskning! Men framför allt var det otroligt mysigt att få sprida lite ljus i dunklet denna vintermorgon!


Lucia på Spinneriet i Lindome

Helgen inför Lucia åkte några körsångare till vackra Spinneriet i Lindome för att lussa för besökare och personal! Den tacksamma akustiken gav verkligen något extra bland julstämningen som butikerna och caféerna fixat. Det blev ett klingande luciatåg med julstämning på topp som vi sent ska glömma denna snöbeklädda vinterdag!


Där ljusen brinner – en vinterkonsert med Corus Acusticus

Trots att konserten i sista minuten behövde begränsas efter myndigheternas beslut med de resurser och tid vi hade fick vi till slut till en konsert – den första sedan pandemin startade! Det kändes extra fint att vårt tema handlade om ljusen som brinner under denna märkliga tid vi befinner oss i, hur vi hållit hoppets låga vid liv genom vår gemenskap och kärlek till musiken.

Ett stort tack till alla som bidragit både innan och under konserten och visat förståelse – och ett stort tack till all publik som tog sig hit trots snökaos! ❄☃️


Att vi kunde ha vår sedvanliga konsert överhuvudtaget var nästan overkligt efter nästan två år. Nu låter vi ljusen brinna lika starkt framöver!


Vi gästar louise veranda

I juli när restriktionerna tillät kunde en del av kören skönjas av en liten privat publik på Louise Veranda hos Studio Wanselius! En fantastisk dag med strålande sol, strålande ansikten och strålande musik! Med fiol, saxofon, trummor och gitarr och ett drag som ingen kunde låta bli att klappa med till blev det en dag vi sent ska glömma!


corus sjunger in sommaren 2021

Att vårens konsert blev inställd av pandemin hindrade inte oss från att producera en brakavslutning! Med kamera och uppkoppling mitt ute på landet kunde vi undvika folksamling och följa alla rekommendationer samtidigt som vi fick dela med oss av vårens repertoar. Det blev lite improviserat eftersom vi haft digitala rep och trots allt inte sjungit tillsammans sedan oktober året innan, varpå vi alla var lika stolta över resultatet mot alla odds! Dessutom gjorde vi en bonus där lyssnarna fick se oss öva innan livesändningen bakom kulisserna – ett helt livesänt rep!


valborg 2021

Även i år kan vi glatt sjunga in sköna maj ute i det fria, nu i videoformat! Med stor omsorg och planering kunde vi slutligen på coronasäkert vis välkomna värmen och ljuset med vyer utomhus enligt traditionen! Vi passade också på att spela in en bonuslåt för lite extra vårstämning.


videor 2020

Genom svåra samhällsförändringar håller vi fortfarande rep, inspelningar och möten på distans tills det är säkert att träffas igen. Ett exempel är projekt som dessa som vi gjort fler än hela 20 av!


julkalendern 2020

När allt ställdes in, ställde vi om. Med tanke på alla som kämpar under pandemin vill vi dela glädje till alla vrår vi inte kan besöka i år. Här kan du se resultatet: En julkalender fylld med värme, glädje och kärlek.


lucia 2020

År 2020 går verkligen till historien…alla konserter fick ställas in och luciagig var det inte tal om. Halva terminen fick ske på distans, där vi sjöng ensamma men tillsammans via videochatt. Trots detta kunde vi skänka lite julglädje på plats till några av de som drabbats värst av årets pandemi, vårdpersonal och äldre. Stort tack till Landala Hus Äldreboende, låt oss aldrig glömma värdet av ljus och hopp i mörkret.


musik i sommarkväll i nylöse k:a

Little did we know… att efter mycket om och men gav vårt flitiga arbete resultat! Med alla expertråd, rekommendationer och restriktioner lyckades vi hålla en ytterst liten konsert i Nylöse Kyrka med en publik på hela tretton personer! Vi är så glada och stolta över att vi fick dela musik och hopp mitt i en tid där kulturen går på knäna och världen är upp och ner. Som Evert Taubes sång säger: Så länge skutan kan gå, så länge hjärtat kan slå. Musiken övervinner allt!


vårvideos från botaniska trädgården

Då årets vårkonsert naturligtvis blev inställd valde vi att istället använda delar av vår inövade repertoar till att spela in ett par musikvideos i vackra botaniska trädgården! Här kunde den uppmärksamme promeneraren skönja ett litet gäng glada sångare som förflyttade sig mellan oväntade platser – utomhus och på corona-säkert avstånd (videor kommer) ; )


valborg på hôtel eggers 2020

Årets Valborg blev precis som allt annat inte sig lik när pandemin kom men detta till trots inföll den årliga sången på Valborg, för ett mindre sällskap på glasverandan. Vi som var där kan inte nog tacka de som lyssnade och fantastiska Hôtel Eggers för att vi fick genomföra giget!


Vinterkonsert 2019

En stjärnklar vinternatt i december inföll en magisk konsertstämning i Vasaaulan där vi skapade ljus i mörkret till temat But in Dreams. Tack alla som kom och bidrog till den mysiga stämningen! Nedan ett par smakprov från konserten : )


LUCIA PÅ HÔTEL EGGERS 2019

Tidigt på luciamorgon stod några morgonpigga corusar åter på Hôtel Eggers balkong, iklädda lång linneskrud och ljus i händer och hår!


Vårkonsert 2019

Lingsalen blev en symfoni av värme och glädje med en genomgående ton av gamla tider när vårkonserten ägde rum! När Nordmans I Midsommartid möter Evert Taubes Så länge skutan kan gå och Gärdestads Himlen är oskyldigt blå möter gamla dängor som Build me up Buttercup och Stand by me är det svårt att inte klappa takten!


Kulturkalaset 2019

Trots skyfall framförde tappra körmedlemmar några av vårkonsertens låtar på Kulturkalaset i Göteborg, stort TACK till den fina publik som trotsade spöregnet och kom för att lyssna!


Valborg på Hôtel Eggers och Trädgårdsföreningen 2019

Vi är så otroligt glada och tacksamma för den fina respons som gavs på Valborg, där vi fick äran att sjunga in våren på Hôtel Eggers balkong och bland vajande fanor och andra talanger på Trädgårdsföreningen. Vi hade så roligt och inte ens vädret kunde låta bli att visa sin bästa sida denna dag!


Julkonsert 2018

Som traditionen lyder inföll julkonserten enligt planering, den temporära salen till trots blev kvällen både magisk och överraskande med ljus och värme i vintermörkret!


Vårkonsert 2018

En konsert från djupa allvarsdrömmar till soliga eftermiddagar, sakta gåendes genom stan… Lyssna och kika på fler låtar från konserten här!


Julkonsert 2017

Strike the harp and join the Corus Acusticus Julkonsert! Här bjöds klingande klockor och en härlig mix av Abbavibbar och traditionella jullåtar.


Kika vidare på vår Youtubekanal för ännu tidigare videor!